
Αχλάδια με κρασί
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 6 αχλάδια
- 250 ml ξηρό κρασί
- 100 ml γλυκό κρασί
- 150 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. κορν φλάουερ
- 1 πορτοκάλι
- 1 κομμάτι κανέλα
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε τα αχλάδια και τα ξεφλουδίζετε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το κρασί, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, τη φλούδα του πορτοκαλιού και την κανέλα
- 2. Τα αφήνετε να βράσουν και συνέχεια ρίχνετε τα αχλάδια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα αχλάδια να βράσουν και να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου
- 3. Βγάζετε τα αχλάδια και αφήνετε το μείγμα να βράσει 4-5 λεπτά ακόμη. Ταυτόχρονα ανακατεύετε το κορν φλάουρ με μία κουταλιά κρύου νερού
- 4. Ρίχνετε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για άλλα 2 λεπτά και να πήξει.
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική