
Αφράτη πουτίγκα
- Difficulty Level Εύκολο
Υλικά
- 1 φραντζ. ψωμί μπαγιάτικο
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 3 αυγά
- 300 ml γάλα
- 50 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
- 1. Κόβετε το ψωμί που σας έχει περισσέψει σε φέτες, τις βουτυρώνετε από τη μία πλευρά και τις βάζετε σ' ένα ταψί με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω
- 2. Τρίβετε την κουβερτούρα
- 3. Σ' ένα μπολ ρίχνετε το 1 αυγό ολόκληρο, τους κρόκους από άλλα δύο, τα χτυπάτε και προσθέτετε τη ζάχαρη
- 4. Ζεσταίνετε το γάλα
- 5. Πάνω από το ψωμί ρίχνετε την τριμμένη κουβερτούρα, συνεχίζετε με μία ακόμη στρώση ψωμιού και κουβερτούρα
- 6. Περιχύνετε με το μείγμα αυγών και τέλος ρίχνετε καυτό το γάλα.
- 7. Αφήνετε το ψωμί να μουσκέψει για 10 λεπτά
- 8. Σε ένα πιο βαθύ ταψί ρίχνετε καυτό νερό και μεταφέρετε με προσοχή το μουσκεμένο ψωμί
- 9. Ψήνετε την πουτίγκα για 30 λεπτά περίπου στους 180οC
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική