Αυγά στο φούρνο
Ingredients
- 8 αυγά
- 4 πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 125 γρ. γάλα
- 120 γρ. σαλάμι
- Λίγη παρμεζάνα
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές
- Βράζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια, το ίδιο κάνετε και με το σαλάμι
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
- Προσθέτετε τις πατάτες και τις πιπεριές και ανακατεύετε για 3 λεπτά περίπου
- Χτυπάτε σ' ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, τριμμένη, αλάτι – πιπέρι και τα σοταρισμένα υλικά
- Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ρίχνετε το σαλάμι και ψήνετε περίπου για μισή ώρα το φαγητό σας στους 180οC μέχρι να αρχίσει να ροδίζει
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να κοπούν καλά οι βρασμένες πατάτες, πρέπει πρώτα να τις αφήσετε να κρυώσουν. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα σοταρισμένα υλικά. Προσοχή χρειάζεται το ανακάτεμα της πατάτας με τα υπόλοιπα υλικά, για να μη διαλυθεί.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ