Αυγά με μελιτζάνες
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 5 αυγά
- 3 μελιτζάνες
- 150 γρ. μοτσαρέλα
- 1 κρεμμύδι
- 3 ντομάτες
- Λίγη παρμεζάνα
- Λάδι
- Λίγο αλεύρι
- Ξύδι
- Βασιλικό
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν
- Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βασιλικό
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι – πιπέρι, το βασιλικό και σιγοβράζετε για 30’ περίπου
- Ξεπλένετε τις μελιτζάνες, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Σπάτε τα αυγά, τα κάνετε ποσέ
- Σ' ένα ταψί, στρώνετε τις μελιτζάνες και περιχύνετε με λίγη σάλτσα
- Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία
- Πάνω στην επιφάνεια, βάζετε τα αυγά ποσέ, λίγη σάλτσα και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
- Ψήνετε στους 180oC για 15' μέχρι να λιώσει το τυρί
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα αυγά γίνονται ποσέ εύκολα και γρήγορα. Αρκεί μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα να βάλετε νερό και όταν αυτό βράσει, σπάτε το αυγό και το ρίχνετε με προσοχή. Το αφήνετε για δυο λεπτά και το βγάζετε. Τέλος, το βάζετε σ' ένα μπολ με παγωμένο νερό και το αφήνετε για 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα του. Σαν οπτικό αποτέλεσμα είναι σαν τα “αυγά μάτια” που γνωρίζουμε όλοι.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ