Αυγά γεμιστά
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 6 αυγά
- 100 γρ. βουτυρο
- 150 γρ. συκωτάκια
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 20 γρ. αρωματικά βότανα
- 20 γρ. μουστάρδα
- Λίγο δυόσμο
- Λίγο θυμάρι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Σ' ένα κατσαρολάκι, βάζετε νερό και βράζετε τα αυγά. Όταν αυτά βράσουν, τα καθαρίζετε, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τον κρόκο
- Σ' ένα τηγάνι βράζετε τα συκωτάκια με λίγο νερό
- Όταν αυτά μαλακώσουν, ρίχνετε το κρασί
- Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
- Χτυπάτε τους κρόκους στο μπλέντερ με το μισό βούτυρο, προσθέτετε τα βότανα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάτε μέχρι αυτά να γίνουν σαν κρέμα
- Στο μπλέντερ, χτυπάτε τα συκωτάκια με το άλλο μισό βούτυρο, με λίγο δυόσμο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Με αυτό το μείγμα γεμίζετε το μισό αυγό, βάζοντας στο άλλο μισό το μείγμα των κρόκων
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μια άλλη εκτέλεση είναι να ψήσετε λίγο ψωμί με βούτυρο, να περάσετε πάνω του, όσο αυτό είναι ζεστό, το μείγμα των κρόκων και να γεμίσετε τα αυγά, μόνο με το μείγμα των συκωτιών
- Recipe Type : ΜΕ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ