Αστακός με λαχανικά
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 2 μικρούς αστακούς
- 300 γρ. λάχανο
- 200 γρ. πατάτες
- 1 ½ κουταλιά μουστάρδα
- Λίγο μηλόξυδο
- Λίγο μπαλσάμικο
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα βράζετε για λίγο τους αστακούς. Ταυτόχρονα κόβετε το λάχανο σε λωρίδες και τις πατάτες σε κύβους
- Μαρινάρετε το λάχανο σε λίγο λάδι και το μπαλσάμικο. Ρίχνετε αλάτι – πιπέρι
- Σ' ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες
- Κόβετε τους αστακούς κατά μήκος, τους ραντίζετε με λίγο λάδι και πιπέρι και τους ροδίζετε για 5 λεπτά στο φούρνο και στους 180ο C
- Σ' ένα κατσαρολάκι βράζετε για 3 λεπτά περίπου το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε τα λαχανικά, κόβετε τους αστακούς και σερβίρετε, αφού πρώτα τα έχετε περιχύσει με τη σάλτσα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα έναν κύβο λαχανικών. Ακόμη, αν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις προσθέστε στο μαρινάρισμα του λάχανου και λίγη ζάχαρη. Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε το άσπρο με κόκκινο λάχανο.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ