Αρωματικό κατσίκι
Ingredients
- 3 κιλά κατσικάκι
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Κληματόβεργες
- Ρίγανη
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- 1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κρέας.
- 2. Το τρίβετε εσωτερικά και εξωτερικά με το λεμόνι.
- 3. Σ' ένα μπολ ανακατεύετε λίγο λάδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο το οποίο έχετε ψιλοκόψει. Με αυτό το μίγμα περνάτε το κρέας μέσα- έξω αλλά και χαράζετε μικρές τομές σε διάφορα σημεία και τις γεμίζετε με το μίγμα.
- 4. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο για 10 ώρες ή όλο το βράδυ.
- 5. Παίρνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τις κληματόβεργες σαν πλέγμα.
- 6. Τοποθετείτε πάνω το κρέας, ρίχνετε λίγο νερό και το ψήνετε για 1 ½ ώρες περίπου. Στην αρχή στους 200oC, για μισή ώρα και μετά στους 150oC.
- 7. Όταν το κατσικάκι σας ροδίσει και έχει σκάσει σε μερικά σημεία, τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική