Αρωματικό κατσίκι
Ingredients
- 3 κιλά κατσικάκι
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Κληματόβεργες
- Ρίγανη
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κρέας.
- Το τρίβετε εσωτερικά και εξωτερικά με το λεμόνι.
- Σ' ένα μπολ ανακατεύετε λίγο λάδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο το οποίο έχετε ψιλοκόψει. Με αυτό το μίγμα περνάτε το κρέας μέσα- έξω αλλά και χαράζετε μικρές τομές σε διάφορα σημεία και τις γεμίζετε με το μίγμα.
- Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο για 10 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Παίρνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τις κληματόβεργες σαν πλέγμα.
- Τοποθετείτε πάνω το κρέας, ρίχνετε λίγο νερό και το ψήνετε για 1 ½ ώρες περίπου. Στην αρχή στους 200oC, για μισή ώρα και μετά στους 150oC.
- Όταν το κατσικάκι σας ροδίσει και έχει σκάσει σε μερικά σημεία, τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ