Αρνί στιφάδο με δαμάσκηνα
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 4 αρνίσια κότσια
- 1/2 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
- 15 δαμάσκηνα ξερά
- 2 ντομάτες
- 50 γρ. αλεύρι
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 10 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Σ' ένα μπολ βάζετε το κρασί, την κανέλα και το μπαχάρι. Τα ανακατεύετε και βάζετε τα κότσια να μαριναριστούν στο ψυγείο για 7 ώρες περίπου
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα. Τα ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να ροδίσουν
- Βγάζετε τα κρεμμυδάκια και ροδίζετε τα κότσια τα οποία πρώτα τα έχετε βγάλει από την μαρινάδα και τα έχετε σκουπίσει
- Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα σοτάρετε απ' όλες τις πλευρές. Τα σβήνετε με το κρασί της μαρινάδας όταν αυτά ροδίσουν
- Μεταφέρετε το κρέας μ' όλα τα υγρά του σε μία γάστρα, ρίχνετε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι
- Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό για 2 ½ ώρες περίπου
- Μετά βγάζετε τη γάστρα, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα δαμάσκηνα και ψήνετε άλλα 15 λεπτά με ξεσκέπαστη τη γάστρα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Όταν σβήσετε το φαγητό με το κρασί, καλό είναι να το σουρώσετε πριν. Η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι μέτρια. Τέλος, ο χυμός ενός πορτοκαλιού όταν ρίξετε τη μαρινάδα στην κατσαρόλα, θα χαρίσει μία γλυκόξινη γεύση στο φαγητό σας.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ