Αρνί με σταφίδες
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 1 1/2 κιλό αρνί
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 50 γρ. ρύζι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πορτοκάλι
- Κόλιανδρο
- Μοσχοκάρυδο
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, πλένετε το πορτοκάλι και παίρνετε το ξύσμα
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι
- Ρίχνετε το κουκουνάρι, αλάτι, το ρύζι και λίγο νερό
- Το αφήνετε να βράσει περίπου για 10 λεπτά. Λίγο πριν μαλακώσει το ρύζι, ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το κόλιανδρο και το μοσχοκάρυδο
- Το αφήνετε να κρυώσει. Αλατοπιπερώνετε το αρνί, το γεμίζετε με τη γέμιση και το ψήνετε στους 180ο C για δύο ώρες περίπου βάζοντας πάνω στο κρέας κάθε τόσο λίγο ζουμί από το ταψί
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι αρνιού είναι η σπάλα χωρίς κόκκαλο. Επίσης για να πλησιάζετε περισσότερο την γεύση των συμποσίων, μπορείτε να πάρετε το ζουμί από το ταψί, να προσθέσετε το χυμό του πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα. Η σάλτσα σερβίρεται χωριστά.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ