Αρνί κοκκινιστό με παπαρδέλες
Ingredients
- 1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι σε κομμάτια
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Πλένετε το αρνί, το στεγνώνετε και το αλατοπιπερώνετε.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε λάδι και όταν κάψει ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε καλά.
- Όταν χρυσοκοκκινίσει προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζετε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το θυμάρι, δεντρολίβανο και μαγειρεύετε για ένα 1'.
- Προσθέτετε το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες, και σιγοβράζετε για 2'.
- Τέλος, προσθέτετε τον πελτέ, νερό αρκετό για να σκεπάσει όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
- Ταυτόχρονα βάζετε αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τις παπαρδέλες και τις αφήνετε μέχρι να γίνουν al dente, για 6'- 8' περίπου.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα σερβίρετε μαζί με το κοκκινιστό.
- προτείνουμε... Εκτός από την κατσαρόλα, η συνταγή μας μπορεί να γίνει και στο φούρνο. Αρκεί μετά τον πελτέ να βάλετε το φαγητό σε ένα ταψί με καπάκι και να το ψήσετε στους 180°C για 1 ώρα. Σερβίρετε με παπαρδέλες.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ