Αρνάκι ρολό
Ingredients
- 2-2 1/2 αρνί
- 3 μελιτζάνες
- 20 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. τυρί καπνιστό
- 100 ml κρασί λευκό
- Λίγο θυμάρι
- Λίγα φύλλα δυόσμου
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- 1.Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες και τις βάζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις σκουπίζετε και τις τηγανίζετε. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- 2.Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε και το καρυκεύετε από όλες τις πλευρές. Το αλείφετε με το βούτυρο και απλώνετε στην επιφάνειά του το τυρί, το οποίο έχετε κόψει σε χοντρές φέτες, τις μελιτζάνες και από πάνω τα φύλλα δυόσμου.
- 3.Τυλίγετε το γεμιστό κρέας σε ρολό, το δένετε και το κλείνετε καλά σε λαδόκολλα.
- 4.Το βάζετε σ' ένα ταψί, ρίχνετε το κρασί και λίγο νερό και το ψήνετε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου και στους 180ο C, χαμηλώνετε το φούρνο σας για μία ώρα. Λίγο πριν το τέλος, ανοίξτε το κρέας να πάρει λίγο χρώμα.
- 5.Προτείνουμε:Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας,το αρνίσιο μπούτι,θα πρέπει να το ξεκοκαλίσει και να το χτυπήστε μέχρι να λεπτύνει.
- 6.Όταν τελειώσει το ψήσιμο του ρολού, μπορείτε να μεταφέρετε τα υγρά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, να τα βράσετε και να περιχύσετε με αυτά το ρολό.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ