
Αρνάκι με φασόλια
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 φλ. φασόλια
- 6 μερίδες κρέας
- 4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτ. αλεύρι
- 1 ποτ. κόκκινο κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλ. λάδι
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- 1. Μουλιάζετε τα φασόλια σε νερό για μια νύχτα
- 2. Την επόμενη τα βράζετε για 45 λεπτά περίπου
- 3. Ζεσταίνετε το μισό από το λάδι και σοτάρετε το αρνάκι αφού το αλευρώσετε και το αλατοπιπερώσετε
- 4. Όταν το αρνάκι ροδίσει το βγάζετε. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
- 5. Ξαναρίχνετε το κρέας, τα φασόλια στραγγισμένα, τις ντομάτες και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κρασί και σιγοβράζετε για 1 ½ ώρα περίπου, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί
- 6. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οι μερίδες του αρνιού, θα πρέπει να είναι χωρίς πολύ λίπος. Τις ντομάτες μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με 400γρ. ντοματάκια κονσέρβας και 1 φλ. συμπυκνωμένο ντοματοχυμό. Τέλος, προσθέστε λίγο κύμινο, δεντρολίβανο, 2-3 φύλλα δάφνης και λίγη ζάχαρη, για περισσότερη νοστιμιά
- Recipe Type : ΟΣΠΡΙΑ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική