Αρνάκι κλέφτικο Ρούμελης
- Difficulty Level Για έμπειρους
Ingredients
- 1 1/2 κιλό αρνί
- 600 γρ. αλεύρι
- 4 αυγά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 7 αμπελόφυλλα
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε το κρέας και αφαιρείτε τα κόκκαλα
- Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη, τα ασπράδια, χτυπημένα, των αυγών και προσθέτετε λίγο λίγο το νερό
- Ζυμώνετε μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά την χωρίζετε στην μέση. Ανοίγετε το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστό
- Απλώνετε τα αμπελόφυλλα στο ένα φύλλο, τοποθετείτε πάνω το κρέας αλατοπιπερώνετε, καρφώνετε τα σκόρδο, το οποίο πρώτα έχετε καθαρίσει σε διάφορα σημεία και πασπαλίζετε με το θυμάρι
- Σκεπάζετε το κρέας με το άλλο φύλλο το σφραγίζετε με το κάτω και το βάζετε σ ένα ταψί. Το ψήνετε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη ζύμη μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα μυρωδικά. Όσο για το κρέας, πείτε στον κρεοπώλη σας να το ξεκοκαλίσει. Τέλος όταν το ψήσετε, αφήστε το να κρυώσει για ένα τέταρτο και αφαιρέστε την επάνω ζύμη.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ