Αρακάς με λεμόνι
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 1 κιλό αρακά
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια
- Άνηθο
- Λάδι
- 1/2 λεμόνι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια
- Όταν αυτά σοταριστούν ρίχνετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού
- Ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο νερό
- Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε τον αρακά να βράσει, μέχρι να μαλακώσει
- Αν ο αρακάς που θα χρησιμοποιήσετε είναι κατεψυγμένος, προσέξτε το νερό που θα βάλετε γιατί ο παγωμένος αρακάς θα βγάλει και τα δικά του υγρά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για μια διαφοροποιημένη γεύση μπορείτε να αφαιρέσετε το λεμόνι και να προσθέσετε 200 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο το οποίο ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τον αρακά.
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ