
Αρακάς με λεμόνι
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 1 κιλό αρακά
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια
- Άνηθο
- Λάδι
- 1/2 λεμόνι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- 1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε
- 2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο
- 3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια
- 4. Όταν αυτά σοταριστούν ρίχνετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού
- 5. Ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο νερό
- 6. Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε τον αρακά να βράσει, μέχρι να μαλακώσει
- 7. Αν ο αρακάς που θα χρησιμοποιήσετε είναι κατεψυγμένος, προσέξτε το νερό που θα βάλετε γιατί ο παγωμένος αρακάς θα βγάλει και τα δικά του υγρά
- 8. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για μια διαφοροποιημένη γεύση μπορείτε να αφαιρέσετε το λεμόνι και να προσθέσετε 200 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο το οποίο ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τον αρακά.
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική