Αμυγδαλόπιτα
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 4 φύλλα κρούστας
- 300γραμ. αμύγδαλα
- 200γραμ. ζάχαρη
- 50γραμ. βούτυρο
- 1 αυγό
- Λίγη κανέλα
Instructions
- Καθαρίζετε τα αμύγδαλα ή παίρνετε καθαρισμένα και τα καβουρντίζετε στο τηγάνι.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγο στο μπλέντερ. Παίρνετε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το βούτυρο και όταν αυτό λιώσει προσθέτετε το μίγμα αμύγδαλο - ζάχαρη και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν αυτό κρυώσει, σπάτε ένα αυγό, κρατάτε μόνο τον κρόκο και το ρίχνετε στο μίγμα μαζί με την κανέλα. Ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας και ρίχνετε στη μέση μέρος από το μίγμα.
- Τυλίγετε ρολό.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα.
- Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζετε πάνω του τα ρολά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 20 λεπτά περίπου.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ