Αμυγδαλόπιτα
- Difficulty Level Εύκολο
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 300γραμ. αμύγδαλα
- 200γραμ. ζάχαρη
- 50γραμ. βούτυρο
- 1 αυγό
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- 1. Καθαρίζετε τα αμύγδαλα ή παίρνετε καθαρισμένα και τα καβουρντίζετε στο τηγάνι.
- 2. Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγο στο μπλέντερ. Παίρνετε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το βούτυρο και όταν αυτό λιώσει προσθέτετε το μίγμα αμύγδαλο - ζάχαρη και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- 3. Όταν αυτό κρυώσει, σπάτε ένα αυγό, κρατάτε μόνο τον κρόκο και το ρίχνετε στο μίγμα μαζί με την κανέλα. Ανακατεύετε καλά.
- 4. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας και ρίχνετε στη μέση μέρος από το μίγμα.
- 5. Τυλίγετε ρολό.
- 6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα.
- 7. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζετε πάνω του τα ρολά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 20 λεπτά περίπου.
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική