Αγριογούρουνο στο φούρνο
Ingredients
- 2 κιλά αγριογούρουνο
- 2 ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές
- 300 ml κρασί
- 150 ml ξύδι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά το αγριογούρουνο και το κόβετε σε μερίδες
- Στεγνώνετε το κρέας, το βάζετε σ ένα μπολ, ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να μαριναριστεί ένα βράδυ
- Την επόμενη μεταφέρετε τα κομμάτια του αγριογούρουνου σ ένα ταψί, κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες και σε ροδέλες τις πιπεριές και τα βάζετε στο ταψί
- Ρίχνετε το λάδι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε
- Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το σιγοψήνετε για 3 1/2 – 4 ώρες. Λίγο πριν το τέλος το σκεπάζετε και το αφήνετε να πάρει χρώμα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Όλο το μυστικό της νοστιμιάς είναι στο αργό ψήσιμο. Αν διαθέτετε γάστρα προτιμήστε να ψήσετε το κρέας σε αυτή. Η προσθήκη καρότων, κανέλας σε ξύλο θα προσθέσει άρωμα αλλά και γεύση.
- Recipe Type : ΚΥΝΗΓΙ