
Αγκινάρες σούπα
- Difficulty Level Για αρχάριους, Γρήγορο
Υλικά
- 10 αγκινάρες καρδιές
- 2 εσαλότ
- 30 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. βούτυρο
- 1/2 λεμόνι
- Κρουτόν
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε καλά τις αγκινάρες
- 2. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το βούτυρο, προσθέτετε τα εσαλότ ψιλοκομμένα και τις καρδιές της αγκινάρας
- 3. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου
- 4. Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για αλλά 20 λεπτά συμπληρώνοντας 5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
- 5. Στο μίξερ πολτοποιείτε τις αγκινάρες, τις οποίες ρίχνετε στο ζωμό, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και σερβίρετε με τα κρουτόν
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική