Αγκινάρες σούπα
- Difficulty Level Για αρχάριους, Γρήγορο
Ingredients
- 10 αγκινάρες καρδιές
- 2 εσαλότ
- 30 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. βούτυρο
- 1/2 λεμόνι
- Κρουτόν
- Αλάτι – πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά τις αγκινάρες
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το βούτυρο, προσθέτετε τα εσαλότ ψιλοκομμένα και τις καρδιές της αγκινάρας
- Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου
- Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για αλλά 20 λεπτά συμπληρώνοντας 5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
- Στο μίξερ πολτοποιείτε τις αγκινάρες, τις οποίες ρίχνετε στο ζωμό, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και σερβίρετε με τα κρουτόν
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε στο νερό που θα συμπληρώσετε να έχετε λιώσει ένα κύβο λαχανικών ή κότας. Επίσης μαζί με το χυμό μπορείτε να προσθέσετε 50γρ κρέμα γάλακτος.
- Recipe Type : ΣΟΥΠΕΣ