facebook: Πέππας Φρουτεμπορική
Αγκινάρες αλα Πολίτα
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 12 αγκινάρες
- 4 πατάτες
- 3 καρότα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- Ελαιόλαδο
- Άνηθο
- 3 λεμόνια
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σε μια λεκάνη με το χυμό ενός λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις χοντροκόβετε, τα καρότα τα οποία τεμαχίζετε σε μεγάλα κομμάτια, τα κρεμμυδάκια τα οποία και αυτά τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τον άνηθο τον οποίο ψιλοκόβετε
- Σε μια κατσαρόλα, βάζετε ελαιόλαδο και ρίχνετε τις πατάτες και όλα τα λαχανικά και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Στη συνέχεια προσθέτετε τις αγκινάρες, τον άνηθο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ανάλογο νερό
- Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οι αγκινάρες μάς προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Συνήθως όμως τις αποφεύγουμε γιατί οι νοικοκυρές θεωρούν δύσκολο το καθάρισμά τους. Για να καθαρίσετε λοιπόν τις αγκινάρες αρκεί να αφαιρέσετε τα σκληρά τους φύλλα. Μέτα κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις σκληρές άκρες των υπόλοιπων φύλλων και αφαιρείτε από το εσωτερικό το χνούδι.
- Recipe Type : ΛΑΔΕΡΑ