Ευεργετικό μηλόξυδο

Ευεργετικό μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του στην υγεία. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για την επούλωση πληγών, ωστόσο με τα χρόνια ανακάλυψαν πως κρύβει πολλές ιδιότητες .

Το  μηλόξυδο διαφέρει σημαντικά από το ξύδι κρασιού. Το τελευταίο ενδείκνυται στην καθαριότητα του σπιτιού για να αντικαταστήσει τα πιο συνηθισμένα απορρυπαντικά, αλλά στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία σχέση με το «ισχυρό –θεραπευτικό» μηλόξυδο. Είναι γενικά παρόν σε κάθε κουζίνα και χρησιμοποιείται ως καρύκευμα στις σαλάτες, αν και στην πραγματικότητα μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε με πολλούς τρόπους: είναι ικανό να θεραπεύσει τον λόξυγκα, να ανακουφίσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις.

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα οφέλη και πλεονεκτήματα που μπορούν να επιτευχθούν με την απλή λήψη μιας κουταλιάς μηλόξυδου  σε ένα ποτήρι νερό, μία φορά την ημέρα, 10 λεπτά πριν από το φαγητό:

  • Βοηθά στη μείωση της καούρας και της παλινδρόμησης . Το μηλόξυδο, χάρη στο οξικό οξύ και τις αντιβιοτικές του ιδιότητες, μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα, αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία .
  • Προωθεί την καλή χοληστερόλη μειώνοντας την «κακή» – Το μηλόξυδο όχι μόνο μειώνει τη LDL χοληστερόλη αλλά ευνοεί και τη HDL χοληστερόλη: πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να προστατεύσει από βλάβες που σχετίζονται με τις αρτηρίες, τον κύριο παράγοντα κινδύνου υψηλού επιπέδου της υψηλής χοληστερόλης.
  • Μειώνει τη λαχτάρα για ζάχαρη και προλαμβάνει τον διαβήτη. Η έρευνα έχει δείξει ότι το μηλόξυδο έχει αξιοσημείωτες αντιγλυκαιμικές ιδιότητες που διατηρούν επαρκή επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επιβραδύνοντας την αφομοίωση. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να προληφθεί ο διαβήτης και η βλάβη στο πάγκρεας περιορίζοντας την επιθυμία για κατανάλωση ιδιαίτερα ζαχαρούχων και ανθυγιεινών τροφών.

  • Το μηλόξυδο απομακρύνει τις εποχιακές αλλεργίες. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μηλόξυδο ως φυσικό φάρμακο για εποχιακές αλλεργίες. Τα υγιή βακτήρια που βρίσκονται στο μηλόξυδο, μπορούν να βοηθήσουν στην ανοσία του οργανισμού. Επιπλέον, μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή λεμφική αποστράγγιση για να απομακρύνουν τις εποχιακές αλλεργίες και τα συμπτώματα τους. Μπορείτε να πιείτε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, πάντα αραιωμένο στο νερό, την επόμενη φορά που οι αλλεργίες θα κάνουν την εμφάνιση τους.
  • Προωθεί την απώλεια βάρους. Το μηλόξυδο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους. Χάνετε 2 κιλά την εβδομάδα με ξύδι μήλου. Το μηλικό οξύ και η πηκτίνη που περιέχει, βοηθούν στη μείωση της όρεξης, επιταχύνουν το μεταβολισμό και μειώνουν την κατακράτηση υγρών. Ένας συνδυασμός που κερδίζει, αν θέλετε να χάσετε βάρος σχετικά γρήγορα αλλά και υγιεινά.
  • Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντισταθμίζοντας τις ελεύθερες ρίζες, που διατηρούν το σώμα νεανικό, καθυστερούν τη γήρανση και προάγουν τον καθαρισμό των τοξινών.

Το μηλόξυδο, για να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, πρέπει να είναι βιολογικό, ανεπεξέργαστο και αφιλτράριστο, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα οφέλη.