Υπάρχουν, μυστικά για να μαλακώνει το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας κατά το μαγείρεμα.
Για να βγει το κρέας πολύ νόστιμο, εκτός από την κατάλληλη επιλογή πρώτης ύλης, πρέπει να τσιγαριστεί σταδιακά σε μικρές δόσεις, σε πολύ δυνατή φωτιά, εντελώς στεγνό, απ’ όλες τις πλευρές του. Έτσι, το κρέας καραμελώνει απ’ έξω και κρατάει τα υγρά του.
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μαλακώσει το κρέας είναι το ακτινίδιο! Αν αλείψετε το κρέας με πολτοποιημένο ακτινίδιο και το αφήσετε να “μαριναριστεί” λιγάκι μέσα σε αυτό, το κρέας θα γίνει τρυφερό και μαλακό.
Βάλτε το κρέας πριν το μαγειρέψετε,για 2 ώρες στο ψυγείο και σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί. Φτιάξτε μαρινάτα με λίγο λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι,τριμμένο σκόρδο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά, βάλτε το από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σκεύος, το οποίο θα γεμίσετε είτε με αναψυκτικό με ανθρακικό ή με σόδα. Το κρέας θα μαριναριστεί και θα μαλακώσει αφάνταστα.