Εδώ θα βρείτε βασικές συμβουλές και τεχνικές που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε , χωρίς δυσκολία, την υλοποίηση διαφόρων συνταγών και να γίνετε πραγματικά εμπειρογνώμονες της κουζίνας .

  • Αν θέλετε να αβγοκόψετε τη σούπα μπορείτε, για να την κάνετε πιο υγιεινή και ελαφριά, να παραλείψετε τον κρόκο του αυγού και να βάλετε μόνο το ασπράδι του.
  • Οι αναλογίες νερού-υλικών για μία σούπα είναι: 1/2 κιλό κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο σε 2 λίτρα νερό, για να πάρετε 1 λίτρο σούπα. Στα λαχανικά είναι: 1/2 κιλό λαχανικά σε 1½ λίτρο νερό, για να πάρετε 1 λίτρο σούπα.
  • Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι κάτω από τρεχούμενο νερό, αυτό θα αποτρέψει τα δάκρυα. Επίσης θα έχετε τα ιδια αποτελεσματα εάν αλείψετε το μαχαίρι σας με λιγο χυμό λεμονιού .
  • Τα μπιφτέκια και οι κεφτέδες θα γίνουν πολύ αφράτα, αν προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ για κάθε κιλό μείγμα κιμά!
  • Αν θέλετε τα ψάρια σας να γίνουν τραγανά τότε πρέπει να τα στεγνώσετε με μια χαρτοπετσέτα πριν μαριναριστουν. Εκτός από αυτόν, βάλτε αλάτι και στις δύο πλευρές τους .
  • Αν πάλι θέλετε να τηγανίσετε με κουρκούτι, τότε θα πρέπει το νερό με το οποίο θα αραιώσετε το αλεύρι να είναι κρύο. Το κρύο νερό εμποδίζει το ψάρι σας να απορροφήσει το λάδι. Επίσης, πριν το τηγάνισμα, αφήνετε τα κομμάτια του ψαριού μέσα στο κουρκούτι για αρκετά λεπτά ώστε να μουλιάσουν καλά.
  • Αν σας έχει μείνει ρύζι από την προηγούμενη ημέρα, ο καλύτερος τρόπος για να το ζεστάνετε είναι μέσα σε ζεστό νερό ή στο φούρνο μικροκυμάτων (αν χρησιμοποιείτε την τελευταία επιλογή, πρέπει να προσθέσετε μερικές σταγόνες του νερού πρώτα).
  • Για ένα τραγανό και γευστικότατο ψητό χοιρινό μπούτι από την προηγούμενη αλείψτε το με νεράντζι, αλάτι, πιπέρι,κύμινο και λιωμένο σκόρδο. Την επόμενη βάλτε το στο φούρνο σε πολύ χαμηλή φωτιά και ψήστε το!
  • Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις σκελίδες του σκόρδου θα πρέπει να κόψετε μόνο το πάνω άκρο του με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια και με το επίπεδο μέρος του μαχαιριού να πιέσετε την σκελίδα. Έτσι το σώμα θα αφαιρεθεί εύκολα.
  • Το κρασι δινει γευση στο φαγητο.Το κόκκινο κρασί ειναι ιδανικό για το μαγείρεμα, ενω τα λευκά κρασιά, είναι ιδανικα για πιο στεγνά φαγητα. Επισης αυτο που πρεπει να γνωριζετε ειναι οτι όταν επιλέγετε ένα κρασί για την μαγειρική δεν πρεπει να είναι πολύ γλυκό, οταν προκειται για αλμυρές συνταγές, γιατί αυτό θα αλλοιωσει την γευση, ούτε πολύ όξινο, γιατί αυτό θα αλλάξει τη γεύση των άλλων συστατικών .
  • Όσοι προτιμούν τα ιδιαίτερα καυτερά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους σπόρους που βρίσκονται μέσα στην πιπεριά καθώς εκεί βρίσκεται η περισσότερη καψαϊκίνη.
  • Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν από το μαγείρεμά τους, για να αποκτήσουν νοστιμιά αλλά και για να διατηρήσουν πολύ περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.
  • Αν θελετε τραγανα μπισκοτα, ψήστε τα λίγο παραπάνω και βγάλτε τα αμέσως σε μια σχάρα να κρυώσουν. Χρησιμοποιήστε μόνο βούτυρο, μαλακό αλεύρι και λευκή ζάχαρη.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες είναι ο εξής:
    Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις ντομάτες πλυμένες και χαραγμένες από την κάτω μεριά, αφήνοντάς τις 1 λεπτό.  Αμέσως μετά τις βγάζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Αφήνουμε για 1 λεπτό και τις ξεφλουδίζετε.