Untitled Document

  • Το μπαγιάτικο ψωμί για να ανακτήσει τη φρεσκάδα του, ραντιστε το με μερικές σταγόνες νερο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά. Θα είναι πιο τραγανο.
  • Όταν φτάσετε στο σπίτι μετά τα ψώνια, διαχωρίστε τις μπανάνες αμέσως από τα στελέχη. Αυτό θα τις βοηθήσει να μην ωριμάσουν τόσο γρήγορα.
  • Για να διατηρήσετε το τυρί , τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο αντί για πλαστικό περιτύλιγμα. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη μούχλα.
  •  Για να διατηρήσετε τα διάφορα μυρωδικά ή βότανα, όπως μαϊντανό ή βασιλικό, να τα καλύπτετε σε χαρτί κουζίνας και μετά με μια πλαστική σακούλα.
  • Διατηρήστε το μαρούλι στην κατάψυξη χωρίς να πλύνετε τα φύλλα του. Βγάλτε και πλύντε το όταν θα το χρησιμοποιήσετε.
  • Πριν την φυλάξη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, των ψαριων θα πρέπει να καθαριζονται, να πλενονται και να στραγγίζονται καλά. Αν θελετε να το συντηρισετε πρεπει να αλατιζονται ελαφρώς και τα διατηρουνται σε πιατέλα με σχάρα. Τα νερά τους επιταχύνουν τη σήψη.
  • Ένα τρικ που προσδίδει γεύση είναι :να βάλετε ρόγες από λευκά ή κόκκινα σταφύλια στη κατάψυξη και να τις χρησιμοποιείτε για να παγώσετε το κρασί σας .Μόνο που πρέπει τα λευκά σταφύλια και τα βάζετε σε λευκό κρασί και τα κόκκινα σταφύλια σε κόκκινο κρασί.
  • Τα αυγά για να συντηρηθούν καλύτερα, αφού τα αγοράσουμε, πρέπει να μην πλυθούν, και να διατηρηθούν σε δροσερό χώρο.
  • Πριν από το στησιμο των λεμόνιων, ρολαρετε τα με το χέρι σας σε ένα τραπέζι για να είναι πιο ζουμερα.Μπορείτε επίσης να τα βαλετε 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ετσι μπορείτε να πάρετε τρεις φορές περισσότερο χυμό.
  • Φρέσκα μυρωδικά όλο το χρόνο. Αρκεί να τα ψιλοκόψετε και να τα βάλετε στη θήκη για τα παγάκια μαζί με λάδι. Έτσι όταν χρειαστείτε απλά βάζετε όσα παγάκια θέλετε.