Συντηρώ υγιεινά…τρώω σωστά
Το μπαγιάτικο ψωμί για να ανακτήσει τη φρεσκάδα του, ραντιστε το με μερικές σταγόνες νερο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά. Θα είναι πιο τραγανο. Όταν φτάσετε στο σπίτι μετά τα ψώνια, διαχωρίστε τις μπανάνες αμέσως από τα στελέχη. Αυτό θα τις βοηθήσει να μην ωριμάσουν τόσο γρήγορα. Για […]
Πλένουμε το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα;
Τα πιάτα που μπορούν να φτιάξουμε με ένα κοτόπουλο είναι πολλά. Στην πραγματικότητα, είναι ένα τρόφιμο που χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα, ίσως λόγω της ευελιξίας του, της χαμηλής τιμής και της μεγάλης του νοστιμιάς.
Το κρασί σύμφωνα με τους vegans
www.cavadrosia.gr cavadrosia Cava Drosia • Georgilakis Σε αντίθεση με ότι πολλοί πιστεύουμε, το κρασί δεν είναι πάντα βίγκαν. Αν και είναι προϊόν με βάση το σταφύλι, για την παραγωγή του μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί συστατικά ζωικής προέλευσης. Ναι, μάλιστα, το κρασί μπορεί να περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης που προέρχονται από οινολογικές πρακτικές που […]
Μαρινάδα για κρέας
Το κρέας είναι από τα αγαπημένα και τα πιο συνηθισμένα στοιχεία της ελληνικής και όχι μόνο, γαστρονομίας. Όποιος και αν είναι ο τύπος μαγειρέματός του, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πρόκειται για ένα είδος τροφίμου που τείνει να στεγνώνει και να γίνεται πιο σκληρό, όταν μαγειρεύεται. Μια μέθοδος για να μαλακώσετε και να αρωματίσετε τα κρέατα είναι […]
Ευεργετικό μηλόξυδο
Το μηλόξυδο είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του στην υγεία. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για την επούλωση πληγών, ωστόσο με τα χρόνια ανακάλυψαν πως κρύβει πολλές ιδιότητες . Το μηλόξυδο διαφέρει σημαντικά από το ξύδι κρασιού. Το τελευταίο ενδείκνυται στην καθαριότητα του σπιτιού για να αντικαταστήσει τα πιο […]
Αφρίνα: Υψηλής ποιότητας ελληνικό γαστρονομικό προϊόν.
Η αφρίνα ή αλλιώς (ο) ανθός άλατος, θεωρείται το καλύτερο και πιο νόστιμο αλάτι. Παράγεται αποκλειστικά στις αλυκές Μεσολογγίου και μόνο σε περιοχή προστατευμένη από τις συνθήκες Ramsar και Natura. Πρόκειται για ένα πασίγνωστο προϊόν, τον βασιλικό πολτό του αλατιού, που δημιουργείται από τον αφρό της θάλασσας που μαζεύεται από τον άνεμο περιμετρικά των αλυκών, […]
Κομπούχα: Ποτό υγείας
Ενδεχομένως να την ξέρετε και ως «τσάι της Μαντζουρίας». Το Kombucha υπάρχει εδώ και σχεδόν 2.000 χρόνια. Αρχικά παρασκευάστηκε στην Κίνα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία και τη Ρωσία.
6 οφέλη των σπόρων κάνναβης για την υγεία
Οι σπόροι βιομηχανικής κάνναβης είναι πολύ θρεπτικοί
Οι σπόροι κάνναβης, οι οποίοι τοποθετούνται βοτανολογικά μεταξύ των καρπών με κέλυφος, είναι μια διατροφικά ισορροπημένη τροφή.
Έχουν μια λεπτή γεύση καρυδιού και είναι συχνά γνωστά ως καρδιές κάνναβης.
Πώς να φτιάξετε το τέλειο τσάι
FINO – Tsirmpas H. CO Partnership www.finoherbs.gr Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες και θρύλοι για το τσάι. Το τσάι δεν είναι αφέψημα βοτάνων, τα φύλλα του περιέχουν τεΐνη και καφεΐνη που δρουν διεγερτικά ή τουλάχιστον τονωτικά στον οργανισμό κι όχι κατευναστικά όπως ένα βότανο. Οι ευεργετικές του ιδιότητες πολλές : αντιφλεγμονώδες, καθαριστικό, αγχολυτικό. Από την άλλη, μία μέση κούπα τσαγιού έχει τη μισή […]
Πώς να ξεκινήσετε να είστε vegan
Η μετάβαση από μια κανονική διατροφή, σε μια χορτοφαγική δεν είναι εύκολη αλλά δεν είναι και αδύνατη. Η θέληση και η αποφασιστικότητα είναι απαραίτητες για να είσαστε vegan, καθώς θα πρέπει να εισάγετε σημαντικές αλλαγές τόσο στη διατροφή όσο και στη λίστα αγορών σας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να κάνετε την αλλαγή προς τη vegan τροφή, καθώς υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν, όπως: ποιος μαγειρεύει, πού τρώμε και ποιες είναι οι προτιμήσεις μας.
Ξηροί καρποί για… ωραία ζωή!
Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και αυτό δεν αλλάζει ακόμη και σήμερα! Η κατανάλωση των σωστών τροφών και στη σωστή ποσότητα όχι μόνο θα σας κρατήσει σε καλή κατάσταση αλλά και θα σας προσφέρει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Μια τέτοια τροφή είναι οι ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί είναι […]
Φρούτα: φυσικά, νόστιμα και καλά για την υγεία σας.
Συχνά αναφέρουμε το ρητό «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», το οποίο μπορεί να είναι κάπως υπερβολικό αλλά το φρούτο είναι σίγουρα ένα υγιεινό σνακ, γεμάτο οφέλη για την υγεία καθώς είναι φυσικό, χαμηλό σε λιπαρά, θερμίδες και νάτριο. Επιπλέον, πολλά φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι. Οι άνθρωποι […]
Το τυρί όχι μόνο έχει καλή γεύση αλλά και… υγεία!
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το τυρί είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Πώς όμως το τυρί είναι τόσο υγιεινό, τι πρέπει να προσέχετε και πώς μπορείτε να το απολαύσετε όταν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη; Το τυρί δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται, για παράδειγμα, για την ανάπτυξη […]
Τα τρόφιμα “αποδεικνύουν”
Η διατροφή μας έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας, στο δέρμα μας και γενικότερα στην εσωτερική και εξωτερική ομορφιά μας. Όλοι χρειαζόμαστε πρωτεΐνες, δημητριακά, λαχανικά, θαλασσινά κ.α. που μας τονώνουν ή αποτρέπουν την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τρόφιμα πρέπει να “αποδεικνύουν” ότι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα σε μία ή περισσότερες λειτουργίες του […]
10 σημαντικές βιταμίνες
Είστε βέβαιοι ότι παίρνετε αρκετές απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σας; Για σχεδόν το 80% από εμάς, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Λοιπόν, εδώ ειμαστε για να σας υπενθυμίσουμε τις βασικές βιταμίνες που πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή σας.
Συνολικά, 13 διαφορετικές βιταμίνες ταξινομούνται είτε υδατοδιαλυτές είτε λιποδιαλυτές. Οι άνδρες ηλικίας 50-70 χρειάζονται περίπου 1000 mg αυτών των βιταμινών κάθε μέρα. Οι γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας απαιτούν περίπου 1200 mg κάθε μέρα.
Λοιπόν, εδώ είναι μερικές από τις σημαντικότερες βιταμίνες που ΠΡΕΠΕΙ να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας:
Συμβουλές για… νοστιμιά
Η μαγειρική είναι αγάπη, τέχνη… ΠΑΘΟΣ. Εκτός από τα βασικά υλικά, το κάθε πιάτο μπορεί να διαφοροποιηθεί με διάφορες προσωπικές προσθήκες. Μην φοβάστε τους πειραματισμούς στην μαγειρική. Καμιά φορά, ακόμη και από τα λάθη μπορεί να προκύψουν σπουδαία πιάτα! Εμείς σε αυτό το θέμα θα σας δώσουμε κάποια πολύτιμα μυστικά της κουζίνας δοκιμασμένα από γενιές […]
Μου το είπε η μαμά…
Υπάρχουν, μυστικά για να μαλακώνει το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας κατά το μαγείρεμα. Για να βγει το κρέας πολύ νόστιμο, εκτός από την κατάλληλη επιλογή πρώτης ύλης, πρέπει να τσιγαριστεί σταδιακά σε μικρές δόσεις, σε πολύ δυνατή φωτιά, εντελώς στεγνό, απ’ όλες τις πλευρές του. Έτσι, το κρέας καραμελώνει απ’ έξω και κρατάει τα […]
Χρήσιμα μυστικά για το κρασί που πρέπει να μάθετε
Ο κόσμος του κρασιού είναι πολύ ευρύς και υπάρχουν πολλά μυστικά. Αν γνωρίσετε αυτά τα μυστικά,τότε σίγουρα θα γνωρίσετε τον…πολιτισμό. Είναι γνωστό σε όλους ότι ένα ποτήρι κρασί την ημέρα είναι καλό για την υγεία μας. Εξ άλλου μη ξεχνάμε ότι οι μεσογειακοί λαοί ζουν περισσότερο και έχουν ως κύρια πηγή πρόσληψης …το κρασί. […]
Νερό
Το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο και κάνει πολύ περισσότερα από το να μας συντηρεί στη ζωή. Στην πραγματικότητα μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας, τη φυσική μας κατάσταση, ακόμη και την εμφάνισή μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί, ανάμεσά τους και ο ελληνικός, συμπεριλάμβαναν το νερό στα 4 στοιχεία της φύσης. […]
Μυστικά της γιαγιάς
Η μαγειρική είναι πετυχημένη, όταν στηρίζεται στη φαντασία και την αγάπη. Αν πάλι τηρηθούν κάποιοι κανόνες ή ανατρέξουμε στις συμβουλές της “γιαγιάς”, τότε η συνταγή μας “θα αφήσει εποχή!”
Η ευγένεια δεν στοιχίζει
Αν και τα επίσημα γεύματα, σήμερα έχουν γίνει πιο απλά, οι κανόνες “ευγενείας” και οι καλοί τρόποι στο τραπέζι, χθες, σήμερα αλλά και πάντα παραμένουν οι ίδιοι. Μερικά φαγητά ίσως βρεθείτε σε δύσκολη θέση πώς να τα φάτε. Ο σωστός τρόπος για το κάθε είδος, είναι πάντα διαχρονικώς.Ελάτε λοιπόν να δούμε πώς σερβίρεται ένα κρασί, πώς πρέπει να τρώγεται μία μακαρονάδα αλλά και ένας αστακός.
Μικρά μυστικά για αρχάριους
Είσαστε καινούργια νοικοκυρά και το μαγείρεμα σας τρομοκρατεί; Ψυχραιμία. Καλή μαγειρική είναι αυτή που περιέχει σωστή δοσολογία, αλλά πάνω από όλα αγάπη δημιουργίας. Ας δούμε λοιπόν μαζί πως μπορούμε να κάνουμε τα “ατυχήματα” επιτυχία. 1. Αποφασίσατε να φτιάξετε τούρτα, αλλά η ζύμη της “μαζεύει”. Μην απογοητεύεστε, βάλτε την στο ψυγείο για μισή ώρα προτού την […]