Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Το καλύτερο σημείο του ζώου για αυτή τη συνταγή είναι το χεράκι. Επιπλέον, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο multi λίγη μουστάρδα. Τέλος, όταν ανοίξετε το καπάκι για το κεφαλοτύρι, αφαιρέστε το για να πάρει το κρέας ένα ξεροψημένο χρώμα.
Συστατικά
- 2 κιλά κατσίκι
- 3 κιλά πατάτες μικρές
- 100γρ. κεφαλοτύρι
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο σινάπι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
- 1.Πλένετε το κρέας καλά και περνάτε το δέρμα του με το μίγμα μπαχαρικών, δηλαδή τη ρίγανη, το σινάπι, το αλάτι και το πιπέρι.
- 2.Καθαρίζετε τα σκόρδα και τεμαχίζετε τις 4 σκελίδες .
- 3.Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπάτε το “σώμα” του κρέατος και βάζετε το σκόρδο.
- 4.Καθαρίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε στη γάστρα τοποθετώντας πάνω τους και το κρέας.
- 5.Στο multi ρίχνετε λάδι, το χυμό των λεμονιών, το υπόλοιπο σκόρδο, λίγο αλάτι – ρίγανη και πιπέρι.
- 6.Περιχύνετε με αυτό το μίγμα όλο το φαγητό σας.
- 7.Ρίχνετε λίγο νερό, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για δύο ώρες περίπου στους 180 – 200C